Raqs wa Risala, jaargang 7, nummer 41

raqswarisala-14-41
raqswarisala-jaaroverzicht-2008-2014

Het is alweer een tijd geleden dat in Raqs wa Risala een ‘zilveren’ danseres aan het woord kwam. In dit nummer vertelt Marieke van Beek over haar visie op onze dans, op de rol van de muziek daarbij en op authenticiteit. En over haar werk als beeldend kunstenaar.

'Korset' by Marieke van Beek

En we hebben het beloofde tweede deel van het onderzoek naar de uiterste houdbaarheidsdatum. De verwachtingen, ervaringen en meningen van danseressen van alle leeftijden.

Is de mening van een Egyptische man meer waard? Peter Verzijl heeft de indruk dat heel wat van onze collega’s dat vinden. Hoe je daar zelf ook over denkt, uit de Arabische wereld zijn meer belangrijke vindingen afkomstig dan de meeste mensen weten. Wie daar nieuwsgierig naar is kan dat gaan zien op een speciale tentoonstelling in Rotterdam.

Niet ver daarvandaan was begin oktober het “Grand Gala du Raks” te zien. In dit nummer meer over het gala, met onder andere een mooie foto-impressie.

jezebelfront

Wie na Raqs wa Risala nog niet genoeg over buikdans heeft gelezen, kan zichzelf verliezen in een buikdansdetective die deze keer zelfs gratis op het internet te vinden is.

Deze Raqs wa Risala bevat geen agenda. De kalender van Startpagina, waarop de agenda de laatste jaren gebaseerd is geweest, is vrij plotseling offline gehaald. Ook alle buikdans startpagina’s zullen één dezer dagen verdwenen zijn. Voor beide wordt nog gezocht naar een goed alternatief.

Veel leesplezier.

Judith Scheepstra
Hoofdredacteur

Foto © Marieke van Beek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: