Raqs wa Risala, jaargang 6, nummer 31

raqswarisala-13-31

Raksan DSC_4526 web
In een jongerencentrum op de tafel dansen, met een omgebouwde vrachtwagen door Europa trekken, terwijl de muziek van Fairouz uit de luidspreker klinkt, ster zijn in een stuntshow, dansen zonder muziek en toch je publiek geboeid houden, met een heel gemengde groep dansers een voorstelling van vijftig minuten in elkaar zetten. Raksan heeft het allemaal gedaan. Hierover en over alle inzichten en meningen die dat heeft opgeleverd is te lezen in dit nummer van Raqs wa Risala.

Aan buikdans worden veel geneeskrachtige werkingen toegeschreven, hoewel daar nog nauwelijks onderzoek naar is gedaan. Danseres Hajar vertelt over haar persoonlijke ervaringen met buikdans in haar strijd tegen kanker.

Als kunstenaars uit verschillende disciplines elkaar ontmoeten, gebeuren er mooie dingen. Bijvoorbeeld met een beeldhouwster die getroffen werd door een groep Tunesische danseressen.

Zoals veel schrijvers en schrijfsters heeft ook Hanaan as-Sjaikh een eigen versie geschreven van de vertellingen van duizend-en-één nacht. Interessant, maar dat geldt veel sterker voor haar andere boeken.

In dit nummer ook weer eens aandacht voor muziek. Met een cd die vooral heel geschikt is voor het scheppen van een ontspannen, Arabische sfeer.

Veel leesplezier en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Judith Scheepstra
Hoofdredacteur

Foto © Ronnos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: